Ett klassiskt blåmusselrecept med en asiatisk touch. Med smak av citrongräs, chili, lime och kokos får du känslan av att du befinner dig i ett fjärran land.
Instruktioner
- Tvätta musslorna noggrant. Släng de som öppnat sig.
- Skala och skiva vitlök. Skär citrongräset i grova bitar efter att du bankat lite på den tjockaste delen av "gräset". Skär salladslöken tunt. Hacka chili, koriander och ingefära. Spara lite koriander till servering.
- Hetta upp olja i en wok eller stor gryta. Fräs currypastan och limebladen en kort stund. Tillsätt sedan alla ingredienserna utom limesaft och fisksås. Rör hela tiden försiktigt runt musslorna tills alla öppnat sig, fem-tio minuter. Kasta de som inte öppnat sig.
- Tillsätt fisksås och limesaft. Låt koka upp, smaka av, strö över resten av koriandern och servera genast. Servera gärna jasminris och limeklyftor till musslorna.
Publicerat den
11 november 2011
Skriv kommentar