En kaka som inte skall gräddas
Instruktioner
- 12 st bitar
- Om man vill ha en vuxenvariant, byt ut apelsinjuicen mot brandy och följ i övrigt receptet.
- Smöra en fyrkantig form med låg kant, 18*18 cm och klä botten med bakplåtspapper. Blötlägg russinen i apelsin juicen i en skål i 30 minuter. Hetta försiktigt upp choklad, smör och sirap i en kastrull tills det har smält.
- Rör ner digestivekex, mandelspån, körsbär, och apelsinrussinen. Vänd ner smeten i formen, jämna till ytan och låt svalna. Täck över och låt den kallna i kylskåpet i 1 timme.
- Glasyr: lägg choklad och smör i en liten skål och smält över vattenbad. Rör om och häll glasyren över kakan. Låt den stelna i kylskåp 8 timmar eller över natten. Skär kakan i rutor och servera,
Publicerat den
19 mars 2011
Skriv kommentar