Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tiffin

 
Skriv ut

En kaka som inte skall gräddas

Ingredienser

Instruktioner

  1. 12 st bitar
  2. Om man vill ha en vuxenvariant, byt ut apelsinjuicen mot brandy och följ i övrigt receptet.
  3. Smöra en fyrkantig form med låg kant, 18*18 cm och klä botten med bakplåtspapper. Blötlägg russinen i apelsin juicen i en skål i 30 minuter. Hetta försiktigt upp choklad, smör och sirap i en kastrull tills det har smält.
  4. Rör ner digestivekex, mandelspån, körsbär, och apelsinrussinen. Vänd ner smeten i formen, jämna till ytan och låt svalna. Täck över och låt den kallna i kylskåpet i 1 timme.
  5. Glasyr: lägg choklad och smör i en liten skål och smält över vattenbad. Rör om och häll glasyren över kakan. Låt den stelna i kylskåp 8 timmar eller över natten. Skär kakan i rutor och servera,

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.