- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Squash fyllda med köttfärsröra. En underbar god rätt som min mamma gör.
Instruktioner
- Dela 4 squash på tre delar och gräv ur inkråmet (ej helt i botten). Skala dem tigerrandiga.
- Finhacka löken och stek den svettig i olja. Salta, peppra med både vit-och svartpeppar och vegeta. Tillsätt köttfärs och fräs röran. Tillsätt riset och koka upp (vatten släpper från köttfärsen - häll dock inte i vatten om köttfärsen inte släpper ).
- Finhacka persiljan (dra av från stjälken som sparas till kokningen av tikvice) och häll i köttfärsröran. Smaksätt med paprikapulver efter smak. Blanda även i 1 näve finhackad dill.
- Fyll tikvice med köttfärsen och ställ dem stående bredvid varandra i en kastrull. Lägg över persiljestjälkar och några dillkvistar.
- Gör såsen.
Olja och mjöl blandas i kastrull och värms. Häll i grädden och lite mjölk. Salta och peppra efter önskemål. Tillsätt rikligt med hackad dill och rör om och fortsätt skjuda såsen. Häll i mera mjölk efter behov för redning. När såsen tjocknat smaksätts den med ytterligare lite salt (ca 1/2 tsk), 1 1/2 tsk socker och lika mycket ättika - för att få lite syrlig smak på såsen.
- Vattna ca 1 dl över squashen i kastrullen. Lägg i persiljekvistar över tikvice i kastrullen. Häll över såsen - men inte för mycket. Köttfärsen behöver synas - ca 1 cm.
- Börja koka upp på grad 8 (av 12) för att sedan dra ner värmen och småkoka under lock tills squashen blivit mjuk men inte faller isär.
- Serveras med en klick crème fraiche eller med lite bröd som doppas i det utsökta såsen.
Trevlig måltid.
Publicerat den
19 september 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här är såååå underbart gott :-)