Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tikvice

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Squash fyllda med köttfärsröra. En underbar god rätt som min mamma gör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela 4 squash på tre delar och gräv ur inkråmet (ej helt i botten). Skala dem tigerrandiga.
  2. Finhacka löken och stek den svettig i olja. Salta, peppra med både vit-och svartpeppar och vegeta. Tillsätt köttfärs och fräs röran. Tillsätt riset och koka upp (vatten släpper från köttfärsen - häll dock inte i vatten om köttfärsen inte släpper ).
  3. Finhacka persiljan (dra av från stjälken som sparas till kokningen av tikvice) och häll i köttfärsröran. Smaksätt med paprikapulver efter smak. Blanda även i 1 näve finhackad dill.
  4. Fyll tikvice med köttfärsen och ställ dem stående bredvid varandra i en kastrull. Lägg över persiljestjälkar och några dillkvistar.
  5. Gör såsen. Olja och mjöl blandas i kastrull och värms. Häll i grädden och lite mjölk. Salta och peppra efter önskemål. Tillsätt rikligt med hackad dill och rör om och fortsätt skjuda såsen. Häll i mera mjölk efter behov för redning. När såsen tjocknat smaksätts den med ytterligare lite salt (ca 1/2 tsk), 1 1/2 tsk socker och lika mycket ättika - för att få lite syrlig smak på såsen.
  6. Vattna ca 1 dl över squashen i kastrullen. Lägg i persiljekvistar över tikvice i kastrullen. Häll över såsen - men inte för mycket. Köttfärsen behöver synas - ca 1 cm.
  7. Börja koka upp på grad 8 (av 12) för att sedan dra ner värmen och småkoka under lock tills squashen blivit mjuk men inte faller isär.
  8. Serveras med en klick crème fraiche eller med lite bröd som doppas i det utsökta såsen. Trevlig måltid.

Kommentarer (1)

  • KayLin 19 september 2008

    Det här är såååå underbart gott :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.