Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tiramisu-cheesecake

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En otrolig mäktig cheesecake baserad på de läckra ingredienserna till tiramisu: kaffe, mascarpone, choklad, kaffelikör och rom.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg kexen i en mixer eller matberedare och finfördela. Smält smör i en kastrull över svag värme, rör ner smöret i smulorna tills de är helt täckta. Tryck ut i en kakform med löstagbar botten, 23 cm i diameter med baksidan av en sked, och forma ett snyggt skal jämnt fördelat över bottnen och fyra cm upp på sidorna. Låt vila i kylskåp minst 30 minuter, tills det har hårdnat.
  2. Lägg mascarponen i en vid bunke och rör slät med träsked eller elvisp. Tillsätt socker och rör till en jämn smet. Vispa sedan ner äggulorna och häll hälften av smeten i en annan bunke. Rör ner mjöl, rom och vaniljessens i ena bunken.
  3. Lägg chokladen i en liten värmetålig skål och placera över en kastrull med sjudande vatten, smält försiktigt. Låt svalna något och vispa sedan ner kaffe och kaffelikör. Vispa ner chokladen i den andra bunken. Vispa äggvitorna så hårt att du kan forma mjuka toppar, i en absolut ren bunke. Vänd ner hälften av äggvitan i varje smaksatt smet.
  4. Häll snabbt ner smetarna i kakformen. Alternera mellan de båda blandningarna och fyll skalet helt. Använd en vass kniv till att forma ett marmorerat mönster. Grädda i en 200 graders varm ugn i 45 minuter eller tills cheesecaken är gyllenbrun, men fortfarande mjuk i mitten. Täck över kakan om den ser ut att få för mycket färg.
  5. Stäng av ugnen och öppna luckan på glänt, låt kakan stå kvar i ugnen tills den svalnat helt. Du kan också lägga cheesecaken på ett galler och vända en stor bunke uppochner över kakan, så att den svalnar långsamt.
  6. När den har svalnat låt den stå i kylskåp i flera timmar innan den ska serveras. Pudra över florsocker före servering.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.