Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tiramisu-semifreddo

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Tiramisu för alltid tankarna till Italien. Leila Lindholms variant är som den klassiska, med espresso, savoardikex och mascarpone, men den ska serveras halvfryst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna). Vispa gulorna med hälften av sockret och frön från en urskrapad vaniljstång vitt och pösigt i en bunke. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i äggsmeten.
  2. Vispa äggvitorna med resterande socker till ett hårt vitt skum i en torr och ren bunke. Vänd försiktigt ner skummet i äggsmeten. Vispa samman mascarponeosten med marsalavin och vänd försiktigt ihop osten med äggsmeten.
  3. Klä en avlång brödform med plastfolie. Fyll lite glassmet i botten och doppa ett kex i taget i kallt espressokaffe. Lägg ett lager kex i formen och fyll på med lite mer glassmet. Upprepa proceduren en gång till.
  4. Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner. Frys i 3-4 timmar så att den är halvfryst, den ska vara lite mjuk i mitten. Stjälp upp tiramisun och tag bort plastfolien. Pudra med kakao.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.