Tiramisu för alltid tankarna till Italien. Leila Lindholms variant är som den klassiska, med espresso, savoardikex och mascarpone, men den ska serveras halvfryst.
Instruktioner
- Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna). Vispa gulorna med hälften av sockret och frön från en urskrapad vaniljstång vitt och pösigt i en bunke.
Vispa grädden fluffig och vänd ner den i äggsmeten.
- Vispa äggvitorna med resterande socker till ett hårt vitt skum i en torr och ren bunke. Vänd försiktigt ner skummet i äggsmeten. Vispa samman mascarponeosten med marsalavin och vänd försiktigt ihop osten med äggsmeten.
- Klä en avlång brödform med plastfolie.
Fyll lite glassmet i botten och doppa ett kex i taget i kallt espressokaffe. Lägg ett lager kex i formen och fyll på med lite mer glassmet. Upprepa proceduren en gång till.
- Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner. Frys i 3-4 timmar så att den är halvfryst, den ska vara lite mjuk i mitten.
Stjälp upp tiramisun och tag bort plastfolien.
Pudra med kakao.
Publicerat den
8 november 2011
Skriv kommentar