Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tiramisudessert

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Den mycket omtyckta italienska efterrätten behöver inte vara en kaloribomb. Här en magrare version.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg ut kexen i en grund, ugnsfast form och häll över det kalla kaffet. Kexen ska bli väl genomdränkta av vätskan.
  2. Separera äggvitan från äggulan. Vispa ihop äggulan med sockret till en tjock, ljus och luftig kräm över ett knappt sjudande vattenbad. Blanda ner mascarpone, kesella och konjak i äggsmeten.
  3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i mascarponesmeten. Bred ut smeten jämnt över kexen.
  4. Täck över Tiramisun och ställ in den i kylen i minst fyra timmar. Sikta över rikligt med kakao före serveringen. Drick gärna en stark espresso till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.