Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tiramisùpaj

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Vill du bjuda på en riktigt god dessertpaj efter maten är det här ett bakverk för dig! En vackert marmorerad paj med ljuvlig choklad- och kaffefyllning, mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Lägg kexen i en matberedare med kniven isatt och kör tills det blivit smulor eller lägg kexen i en plastpåse och kavla sönder kexen till smulor. Häll smöret över smulorna i en bunke. Rör ner mandelmassa, ägg och mandellikör. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, ca 24 cm i diameter. Tryck ut smulmassan i formen.
  2. Gör fyllningen: Rör ihop mascarponeost, färskost och socker i en bunke. Separera äggen. Vispa ner äggulorna i ostsmeten. Fördela smeten i två bunkar. Rör ner mjöl, vaniljsocker och rom i den ena bunken med smet.
  3. Dela chokladen i mindre bitar och smält den på svag värme. Blanda ner kaffe och kaffelikör. Rör ner chokladkrämen i den andra bunken med smet.
  4. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Rör ner hälften av den vispade äggvitan i vardera smet. Häll smeten i formen, växla mellan mörk och ljus. Dra en gaffel genom smeten så att kakan blir vackert marmorerad.
  5. Grädda kakan cirka 45 minuter eller tills den är gyllenbrun. Stäng av ugnen och låt gärna kakan stå kvar i eftervärmen. Låt kakan svalna helt innan den serveras.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.