Små läckra pannkakor fyllda med vaniljkräm, bär och likör - det här är en dessert som passar när du vill servera något extra läckert! Pannkakorna kan gräddas i god tid, det är skönt att kunna förbereda och slippa stressa.
Instruktioner
- Vispa samman äggen i en skål. Tillsätt hälften av mjölken, rör om och tillsätt vetemjöl och salt. Vispa smeten slät och tillsätt resten av mjölken.
- Bryn litet smör i en liten plastbelagd stekpanna eller crêpepanna och grädda små pannkakor av smeten. Lägg dem på en tallrik med plastfolie mellan varje.
- Koka upp mjölken med marsánpulvret enligt anvisning på förpackningen. Låt krämen kallna och tillsätt vanillinsocker. Vispa grädden styv och rör ned den i vaniljkrämen. Förbered gärna hit.
- Lägg ut pannkakorna platt på en skärbräda. Fördela vaniljkräm och bär ovanpå, vik ihop till strutar och lägg dem på tallrikar. Slå likör över.
Publicerat den
14 juni 2008
Skriv kommentar