Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tivolikaka

 
Skriv ut

Fylld med korinter och äpple håller sig den här kakan god och saftig en längre tid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker poröst Tillsätt äggen ett i taget under kraftig vispning. Blanda mjölet med bakpulvret, korinterna och äppeltärningarna.och rör ner det till sist. Häll smeten i smord form ca 1 ½ l och strö över pärlsocker och hackade nötter. Grädda i 150-175 grader ica 1 timme. Lät kakan svalna i formen innan den stjälps upp.
  2. Variationer: Ersätt korinter och äpple med 1 dl torkade finhackade aprikoser och 1 dl finhackade plommon

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.