Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tjinuskibitar

 
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Sanslöst söta tårtkakor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader grader.
  2. Smörj och mjöla en plåt eller använd bakplåtspapper. Rita upp 2 fyrkanter ca 18x18 cm.
  3. Riv mandelmassan grovt på rivjärn. Vispa äggvitorna till hård skum. Blanda med mandelmassan.
  4. Bred ut smeten jämt i fyrkanterna på plåten. Grädda i 10 minuter.
  5. Lossa bottnarna med vass kniv och låt dem kallna. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Låt koka på medelstark värme 20-30 minuter. Rör hela tiden och låt koka till dess det blir en tjock, guldbrun kräm. Rör ner smöret och låt krämen svalna. Blanda i vaniljsockret.
  6. Lägg ihop tårtan med krämen mellan och ovanpå. Garnera med rostad flagad mandel. Låt stelna i kyl.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.