Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toblerone-cheesecake

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En riktigt smarrig dessert! Se upp så du inte får vatten i chokladen, när man smälter den över vattenbad, som jag fick... Då smälter inte chokladen, utan blir grynig och konstig...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa kexen i matberedare och blanda i smält smör. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i 175º, 8 minuter och låt svalna.
  2. Sänk ugnsvärmen till 125º. Vispa ihop kesella, philadelphiaost och socker till en smet. Rör i äggen ett i taget. Smält 200 g av chokladen över ett vattenbad och blanda ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda i 125º, 40 minuter.
  3. Låt den kallna och stå i kyl ca 5 timmar före servering. Hyvla över resten av Tobleronen och dekorera med hallon runt kanten.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.