Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toddyäpplen

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

En välsmakande dessert gjord på syrliga äpplen och äggkräm. Garnera desserten med några körsbär, så blir den en fröjd för ögat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i skivor. Koka upp vatten, socker och citronsaft i en kastrull. Koka äppelskivorna mjuka i lagen ca 5 minuter. Låt dem kallna i lagen.
  2. Äggkräm: Vispa äggulor och socker i en bunke tills det blir vitt och pösigt. Rör ned konjak eller äppeljuice. Häll smeten i en kastrull och värm på svag värme under vispning. Värm tills krämen är tjock och fluffig, men låt den inte koka.
  3. Lägg upp äppelskivorna i portionsglas och häll äggkrämen över. Garnera med mandelspån eller bär.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.