- Serverar: 4 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
En välsmakande dessert gjord på syrliga äpplen och äggkräm. Garnera desserten med några körsbär, så blir den en fröjd för ögat.
Instruktioner
- Skala och kärna ur äpplena och skär dem i skivor. Koka upp vatten, socker och citronsaft i en kastrull. Koka äppelskivorna mjuka i lagen ca 5 minuter. Låt dem kallna i lagen.
- Äggkräm: Vispa äggulor och socker i en bunke tills det blir vitt och pösigt. Rör ned konjak eller äppeljuice. Häll smeten i en kastrull och värm på svag värme under vispning. Värm tills krämen är tjock och fluffig, men låt den inte koka.
- Lägg upp äppelskivorna i portionsglas och häll äggkrämen över. Garnera med mandelspån eller bär.
Publicerat den
12 mars 2008
Skriv kommentar