Starka färger och massor av vitaminer, det här är en drink du blir pigg av. Rosmarin och vitlök förhöjer tomatsmaken och apelsinsaft ger behaglig sötma.
Instruktioner
- Skölj tomaterna, ta bort stjälkfästena och tärna tomaterna fint. Skala och hacka schalottenlöken och vitlöken. Skölj rosmarinkvisten.
- Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs schalottenlök och vitlök. Strö över socker och tillsätt tomater, rosmarin och grönsaksbuljong. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp och låt sjuda 10 minuter på medelvärme. Ta av stekpannan från plattan och låt svalna.
- Skölj apelsinen väl och riv skalet fint. pressa apelsinen och blodapelsinerna så att du får ca 3 dl saft. Passera tomatblandningen genom en sil över en skål och krydda med salt, tabasco och worcestershiresås. Rör ner apelsinskal, apelsinsaft och citronsaft. Låt stå i kylen i minst två timmar.
- Skölj cocktailtomaterna. Halvera apelsinskivorna och trä 1 tomat och ½ apelsinskiva på varje spett. Ställ spetten kallt.
- Mixa apelsin- och tomatblandningen i en mixer eller med en handmixer. häll upp i fyra glas, garnera med tomat- och apelsinspett och servera genast.
Publicerat den
9 februari 2013
Skriv kommentar