Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatcurd

 
Skriv ut

Oväntat och gott. Servera gärna tomatcurden till smakrika ostar eller på rostat bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla och skala tomaterna. Dela och kärna ur dem. Mixa med tomatpuré.
  2. Skala citronen med potatisskalare. Strimla skalen och pressa ur citronsaften.
  3. Dela vaniljstången på längden.
  4. Vispa ihop socker och ägg i en kastrull. Blanda i tomatmos, citronskal, citronsaft och vaniljstång. Sjud på svag värme under vispning tills krämen tjocknar, den får inte koka för då kan den skära sig. Ta kastrullen från plattan och vispa ner smöret i små bitar.
  5. Häll krämen i glasburkar och låt stå i kyl över natten.
  6. Servera curden till en god ost, t ex Kvibille Herrgård extra vällagrad 24 mån.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.