Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomtefudge

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Enkelt och perfekt som julgodis!

Ingredienser

Instruktioner

Klipp tomtarna i små bitar. Blanda skumtomtar, smör eller margarin, socker och vispgrädde i en kastrull. Värm på svag värme tills allt är smält. Fortsätt att småkoka i 10 minuter under omrörning. Dela chokladen i små bitar och rör ner i kastrullen, och rör om tills massan blir blank. Tag kastrullen av värmen, fortsätt att röra om och häll fudgen i en smord form. Gärna en avlång sockerkaksform. Låt stelna och skär sedan i bitar. Sen är det bara att äta och njuta!!

Kommentarer (6)

  • mammaellen 2 december 2010

    Gjorde detta idag, men fy så sött det blev, kan man utesluta sockret ???

  • sann67 15 december 2010

    Mycket goda! Men man kan inte äta för många för då blir det för sött.

  • sawyer 26 december 2010

    Gjorde den med Marabou's vinterchoklad med vaniljsmak, blev succé på julafton ! Tack för receptet !

  • Tina73 31 december 2010

    Jag vet faktiskt inte om man kan utesluta sockret, men går säkert att i alla fall dra ner på det. Är ju en smaksak och visst är det sött, men godis är ju ofta sött och rätt bra att man då inte äter för många :)

  • sikaal 5 februari 2011

    Jättegoda, lättgjorda! Lagom söta för min smak, det är ju godis, konsistensen mjuk men inte kladdig. Rekommenderas! Tänker göra gula till påsk! Lena

  • Christin 12 december 2017

    Jag vet inte vad som gick fel men det blev mer som kladdiga kolor än fudge? Går knappt att skära trots att jag haft formen i frysen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.