Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toscalängd

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 6-10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Kompakt mazarinlängd med toscaglasyr Tips är att göra två satser

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa mandelmassa och smör poröst. Tillsätt ett ägg i sänder, blanda sist i mjöl och bakpulver.
  2. Klä en form (25-30 x 10-12) cm med ett 0.5 cm lager av smeten. (Enligt detta blir kakan ca 2 cm hög. Valfri form kan användas, tänk på att mängden ingredienser kan behövas justeras beroende på vilken tjocklek man vill ha. )
  3. Bred ut sylten, lämna en kant på en cm tom runt kanterna.Fyll på med resterande smet Grädda ca 7 min i 200 g
  4. Glasyr Blanda ingredienserna till glasyren förutom mandeln i en kastrull Låt koka i ca 4min (smeten ska stelna så att den knappt rinner ut över kakan utan behöver viss hjälp att komma på plats) - justera med mjölk eller mjöl. Blanda i mandeln. Bred smeten över kakan , in i ugnen ca 10 min

Kommentarer (3)

  • imminn 14 juni 2011

    Hej! Jag förstår inte din beskrivning. Varför ska man ha två långpannor? Hur mycket ska man täcka med smet i pannan? Vad menar du med att bre sylten i mitten av kakan, hur brett? MVH Imminn

  • Ne0x 14 juni 2011

    Hej, det var inte meningen att lägga ut receptet igår då det ej var klart och jag inte hade testat baka kakan. nu är kakan bakad och en bild är utlagd. dock ej avsmakad så vissa justeringar kan komma att ske inom snar framtid ;) ut över det ska jag föröka förbättra receptet över tiden. hoppas det är enklare att följa med samt att den smakar bra, är det något mer du undrar över är det bara att fråga. Det är även fritt fram att testa justera ingredienserna lite själv för att försöka få ut den perfekta kakan. :) Mvh Neox

  • marianne4848 7 juli 2011

    alldeles för lite smör till glasyren

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.