Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tryffelbiskvier

 
  • Serverar: 28-30 portioner
Skriv ut

En riktig festkaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 150 grader.
  2. Botten: Skålla, skala och mal mandeln. Vispa äggvitorna styva. Tillsätt sockret efterhand. Rör ner mandeln. Klicka ut smeten med sked på bakpapper. Grädda ca 40 minuter mitt i ugnen.
  3. Fyllning: Hacka chokladen. Koka upp grädden på svag värme. Tag grytan från värmen rör ner chokladen. Tillsätt ev rom eller konjak.
  4. Kyl krämen,gärna över natten. Rör igenom den kalla krämen och bred den på mandelkakorna lite topigt.
  5. Ställ kakorna kallt. Smält chokladen över vattenbad och doppa den krämiga sidan av kakorna i chokladen.
  6. Låt chokladen stelna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.