Lite annorlunda dessert.
Instruktioner
- 1. Bryt den mörka eller vita chokladen i bitar. Koka upp crème fraichen och matfettet. Ta kastrullen från värmen och lägg ner chokladbitarna. Rör om tills chokladen smält och krämen är blank och slät.
- 2. Tvätta apelsinen väl och torka av den. Finriv det yttersta gula på skalet och rör ner i tryffeln.
- 3. Ställ krämen kylskåpskallt en stund men rör om någon gång så att den stelnar jämnt.
- 4. Då krämen stelnat till formbar konsistens klickas den upp i ovankanten på en bit plastfilm. Rulla samman och forma till en slät och jämn rulle. Lägg den kallt att stelna, vilket tar ett par timmar.
- 5. Låt de djupfrysta hallonen tina i en sil. Passera dem därefter genom silen genom att trycka med baksidan av en sked tills enbart fröna finns kvar. Söta såsen med lite florsocker.
- 6. Ta fram rullen och avlägsna plastfilmen. Skär upp i tunna skivor och servera tillsammans med hallonsås.
Publicerat den
22 november 2007
Skriv kommentar