Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tryffelsemlor

 
  • Serverar: 36 portioner
Skriv ut

Semlor med ny variant av fyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, låt allt bli 37°. Lös upp jästen med lite av degvätskan och tillsätt resterande, sirap, salt och kardemumma. Tillsätt mjölet, lite i taget till en smidig och ganska lös deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
  2. Ta upp degen och arbeta samman lätt. Dela i mindre bitar,trilla ut bullar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa ca 30 minuter. Pensla bullarna noga med uppvispat ägg. Grädda i 250°, 6-7 minuter. Låt svalna.
  3. Koka upp grädden och dra kastrullen från värmen. Tillsätt choklad och nougat, rör om tills allt har smält. Låt stelna till krämig konsistens. Dela bullarna och gröp ur lite inkråm och fyll med tryffel. Vispa grädden och spritsa eller klicka den över fyllningen. Lägg på locken och sikta över florsocker.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.