Semlor med ny variant av fyllning.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, låt allt bli 37°. Lös upp jästen med lite av degvätskan och tillsätt resterande, sirap, salt och kardemumma.
Tillsätt mjölet, lite i taget till en smidig och ganska lös deg.
Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
- Ta upp degen och arbeta samman lätt. Dela i mindre bitar,trilla ut bullar och lägg på en bakpappersklädd plåt.
Låt jäsa ca 30 minuter.
Pensla bullarna noga med uppvispat ägg.
Grädda i 250°, 6-7 minuter. Låt svalna.
- Koka upp grädden och dra kastrullen från värmen. Tillsätt choklad och nougat, rör om tills allt har smält.
Låt stelna till krämig konsistens.
Dela bullarna och gröp ur lite inkråm och fyll med tryffel.
Vispa grädden och spritsa eller klicka den över fyllningen.
Lägg på locken och sikta över florsocker.
Publicerat den
9 februari 2010
Skriv kommentar