En riktigt fruktig cheesecake!
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Krossa digestivekexen och blanda smulorna med muscovadosocker och flytande margarin till en massa. Tryck ut massan i bottnen på en springform, ca 24 cm i diameter. Förgrädda bottnen i 15-20 min. Ställ formen kallt under tiden som du gör ostfyllningen.
- Vispa philadeliaosten slät och smidig med elvisp. Tillsätt strö- och vaniljsocker, vispa blandningen 1 min. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa 1 min efter vart tillsatt ägg. Tillsätt därefter creme fraiche och vispa så att smeten blir väl blandad.
- Blanda juice och gelatinpulver i en stor mugg, låt gelatinet stå och svälla en stund i juicen. Lös sedan upp gelatinet genom att ställa muggen i kokande vatten.
- Tillsätt gelatinjuicen under fortsatt vispning i en fin stråle. Häll ostfyllningen över smulbottnen. Formen ska inte bli helt fyld upp till kanten. Häll fruktcocktailen i ett durkslag och låt den rinna av väl. Fördela sedan fruktbitarna i ostfylningen. Ställ in formen i kylen tills fyllningen stelnat, minst 4 tim gärna över natten.
- Häll mandarinklyftorna i ett durkslag och låt dem rinna av. Lägg sedan klyftorna i fint mönster ovanpå ostfyllningen, klyftorna ska täcka hela fyllningen.
- Blanda gelatinpulver och juice som ovan. Lös sedan upp gelatinet som ovan. Ställ in juiceblandningen i kylen tills det har halvt stelnat, ös då juicen över mandarinklyftorna och låt cheesecaken stå i kylen tills den ska serveras.
Publicerat den
23 februari 2010
Skriv kommentar