Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tuttifrutticheesecake

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En riktigt fruktig cheesecake!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Krossa digestivekexen och blanda smulorna med muscovadosocker och flytande margarin till en massa. Tryck ut massan i bottnen på en springform, ca 24 cm i diameter. Förgrädda bottnen i 15-20 min. Ställ formen kallt under tiden som du gör ostfyllningen.
  2. Vispa philadeliaosten slät och smidig med elvisp. Tillsätt strö- och vaniljsocker, vispa blandningen 1 min. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa 1 min efter vart tillsatt ägg. Tillsätt därefter creme fraiche och vispa så att smeten blir väl blandad.
  3. Blanda juice och gelatinpulver i en stor mugg, låt gelatinet stå och svälla en stund i juicen. Lös sedan upp gelatinet genom att ställa muggen i kokande vatten.
  4. Tillsätt gelatinjuicen under fortsatt vispning i en fin stråle. Häll ostfyllningen över smulbottnen. Formen ska inte bli helt fyld upp till kanten. Häll fruktcocktailen i ett durkslag och låt den rinna av väl. Fördela sedan fruktbitarna i ostfylningen. Ställ in formen i kylen tills fyllningen stelnat, minst 4 tim gärna över natten.
  5. Häll mandarinklyftorna i ett durkslag och låt dem rinna av. Lägg sedan klyftorna i fint mönster ovanpå ostfyllningen, klyftorna ska täcka hela fyllningen.
  6. Blanda gelatinpulver och juice som ovan. Lös sedan upp gelatinet som ovan. Ställ in juiceblandningen i kylen tills det har halvt stelnat, ös då juicen över mandarinklyftorna och låt cheesecaken stå i kylen tills den ska serveras.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.