Perfekt till buffé, brunch, förrätt, frukost you name it!
Instruktioner
- Värm yoghurt fingervarmt.
- Smula jästen i en bunke, tillsätt yoghurt och rör tills jästen är upplöst. Rör ner salt, socker, svatpeppar, olja, gurka och vitlök.
- Tillsätt lite mjöl i taget (spar 1 dl mjöl) och arbeta till en blank och smidig deg. Strö resten av mjölet över degen, täck med en bakduk och låt jäsa till dubbel volym i c:a 45 minuter på ett varmt ställe.
- Arbeta genom degen igen, forma till 2 limpor och låt jäsa igen i 10 till 20 minuter, beroende på värmen. Grädda c:a 40 minuter vid 175 grader.
- Tips:
Använder Du en bakform förlängs gräddningstiden med 5 till 10 minuter, beroende på formen. Eventuellt sänks temperaturen efter halva tiden till 150 grader, beroende på ugnsfunktionen.
Publicerat den
12 augusti 2008
Skriv kommentar