Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tzatzikibröd

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Perfekt till buffé, brunch, förrätt, frukost you name it!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm yoghurt fingervarmt.
  2. Smula jästen i en bunke, tillsätt yoghurt och rör tills jästen är upplöst. Rör ner salt, socker, svatpeppar, olja, gurka och vitlök.
  3. Tillsätt lite mjöl i taget (spar 1 dl mjöl) och arbeta till en blank och smidig deg. Strö resten av mjölet över degen, täck med en bakduk och låt jäsa till dubbel volym i c:a 45 minuter på ett varmt ställe.
  4. Arbeta genom degen igen, forma till 2 limpor och låt jäsa igen i 10 till 20 minuter, beroende på värmen. Grädda c:a 40 minuter vid 175 grader.
  5. Tips: Använder Du en bakform förlängs gräddningstiden med 5 till 10 minuter, beroende på formen. Eventuellt sänks temperaturen efter halva tiden till 150 grader, beroende på ugnsfunktionen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.