Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Utflyktsbaguetter

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Dessa baguetter är perfekta att fylla med något läckert och ta med på utflykten. Du kan låta degen jäsa under natten och sedan grädda bröden på morgonen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Rör ut den i lite av det kalla vattnet.
  2. Tillsätt resten av vattnet, saltet och de båda mjölsorterna. Arbeta degen kraftigt, för hand eller med maskin.
  3. Täck bunken med plastfolie. Låt sedan degen jäsa i rumstemperatur cirka 5 timmar (eller under natten). Under tiden degen jäser bildas fukt under folien som droppar ner på degen och håller den lätt fuktig.
  4. Ta upp degen på mjölat bord. Dela den i 12 lika stora bitar. Rulla ut degbitarna till korta längder - minibaguetter.
  5. Lägg baguetterna på en bakpappersklädd plåt. Låt dem jäsa ca 15 minuter utan bakduk. Sätt ugnen på 250 grader.
  6. Snitta bröden och mjöla ev ytan. Grädda dem mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt bröden svalna under bakdul på galler.
  7. Gör en läcker fyllningg: Fyll din nybakade baguette med en lättlagad krabbröra: Strimla 150 g krabbsticks och en klyfta vitkål (200 g). Blanda allt med en burk kesella gourmet. Rör i en halv burk avrunne, krossad ananas. Smaka av med 1 tsk citronpeppar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.