Dessa baguetter är perfekta att fylla med något läckert och ta med på utflykten. Du kan låta degen jäsa under natten och sedan grädda bröden på morgonen.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Rör ut den i lite av det kalla vattnet.
- Tillsätt resten av vattnet, saltet och de båda mjölsorterna. Arbeta degen kraftigt, för hand eller med maskin.
- Täck bunken med plastfolie. Låt sedan degen jäsa i rumstemperatur cirka 5 timmar (eller under natten). Under tiden degen jäser bildas fukt under folien som droppar ner på degen och håller den lätt fuktig.
- Ta upp degen på mjölat bord. Dela den i 12 lika stora bitar. Rulla ut degbitarna till korta längder - minibaguetter.
- Lägg baguetterna på en bakpappersklädd plåt. Låt dem jäsa ca 15 minuter utan bakduk. Sätt ugnen på 250 grader.
- Snitta bröden och mjöla ev ytan. Grädda dem mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt bröden svalna under bakdul på galler.
- Gör en läcker fyllningg: Fyll din nybakade baguette med en lättlagad krabbröra: Strimla 150 g krabbsticks och en klyfta vitkål (200 g). Blanda allt med en burk kesella gourmet. Rör i en halv burk avrunne, krossad ananas. Smaka av med 1 tsk citronpeppar.
Publicerat den
23 december 2007
Skriv kommentar