Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Värmdöbullar

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

När du blir sugen på riktigt goda kondisbullar är detta ett perfekt recept. Läcker deg med en fyllning av mandelmassa och vanilj gör bullarna till ett lyxbak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Tillsätt mjölken. Värm allt till fingervärme, 37 grader. Häll lite av degvätskan över jästen. Rör tills den har löst sig.
  2. Tillsätt resten av degvätskan, socker, salt, stött kardemumma, äggulor och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.
  3. Arbeta degen smidig, för hand eller med maskin, tills den släpper bunkens kant. Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timma på en rumsvarm och dragfri plats.
  4. Gör fyllningen. Riv mandelmassan fint. Rör ner mandelmasserivet smidigt med matfettet. Smaksätt med vaniljsocker.
  5. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda den smidig med resten av mjölet. Kavla ut degen till en stor platta, ca 30x50 cm.
  6. Bred fyllningen över degplattan. Rulla ihop den från långsidan. Skär rullen i 25 bitar, ca 2 cm breda. Lägg dem med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa övertäckta ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
  7. Pensla bullarna med ägg. Strö lite socker på varje bulle. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt dem svalna på galler.

Kommentarer (2)

  • kantomen 1 februari 2011

    barnen tyckte de var kanongoda!!

  • Helen 7 juli 2018

    Bästa bullreceptet! Bakat dessa i flera år och det blir lika bra varje gång.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.