När du blir sugen på riktigt goda kondisbullar är detta ett perfekt recept. Läcker deg med en fyllning av mandelmassa och vanilj gör bullarna till ett lyxbak.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Tillsätt mjölken. Värm allt till fingervärme, 37 grader. Häll lite av degvätskan över jästen. Rör tills den har löst sig.
- Tillsätt resten av degvätskan, socker, salt, stött kardemumma, äggulor och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.
- Arbeta degen smidig, för hand eller med maskin, tills den släpper bunkens kant. Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timma på en rumsvarm och dragfri plats.
- Gör fyllningen. Riv mandelmassan fint. Rör ner mandelmasserivet smidigt med matfettet. Smaksätt med vaniljsocker.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda den smidig med resten av mjölet. Kavla ut degen till en stor platta, ca 30x50 cm.
- Bred fyllningen över degplattan. Rulla ihop den från långsidan. Skär rullen i 25 bitar, ca 2 cm breda. Lägg dem med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa övertäckta ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla bullarna med ägg. Strö lite socker på varje bulle. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt dem svalna på galler.
Publicerat den
12 september 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
barnen tyckte de var kanongoda!!
Bästa bullreceptet! Bakat dessa i flera år och det blir lika bra varje gång.