Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Värmlandskaka

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En god kaka som räcker som enda kakan när gästerna kommer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 200 i ca 40 min 3 ägg och 3 dl socker vispas poröst Häll i: 1 dl kokande vatten 3 dl mjöl 2 tsk bakpulver
  2. Vispas ihop som en sockerkaka och häll i en smord och ströbröad form och ställ in i mitten av ugnen. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Dela kakan i två delar och låt den svalna. Under tiden gör man mellanglasyren. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  3. Glasyr: margarin och och 1 dl mjölk kokas kraftigt i 2 min,. Häll därefter i 4 msk vaniljsocker och rör om. Häll glasyren över de båda delarna på en gång och lägg ihop den. Sikta över florsocker och vips så har du en trevlig kaka att bjuda på=)
  4. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.