Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Västerbottenoststänger

 
  • Serverar: 15-20 portioner
Skriv ut

Frasiga stänger som kan förberedas och frysas in. Fryser ni in dem så ge dem lite extra tid i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. 1. Riv västerbottenosten. Blanda den med färskost, ägg och rosmarin. Dela filoarken mitt itu. Lägg dem ovanpå varandra och dela en gång till.
  3. 2. Lägg en sträng av ostblandningen längs långsidan, vik in kortsidorna och rulla ihop som cigarrer. Pensla med olja och strö över sesamfrön.
  4. 3. Grädda mitt i ugnen tills stängerna fått fin färg ca 15 min.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.