De här pinnarna är väldigt goda som tilltugg till bl.a. rökt korv och som sopp-pinnar är de också alldeles utmärkta...
Instruktioner
- Ugn 200 grader.
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt kallt vatten och salt. Låt det bli fingervarmt.
- Smula ner jästen i en bunke. Häll över degvätskan och rör tills jästen har löst sig. Tillsätt osten och det mesta av mjölet.
- Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Knåda degen på mjölat bakbord.
Dela den i 25 lika stora bitar.
Rulla bitarna till avlånga pinnar.
Skruva dem och lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över grovsalt.
- Låt jäsa i 20 minuter.
- Grädda gyllenbruna i ugn, 10-15 minuter.
Servera som tilltugg till bl.a. rökt korv.
Publicerat den
24 januari 2010
Skriv kommentar