Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Västerbottenpinnar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De här pinnarna är väldigt goda som tilltugg till bl.a. rökt korv och som sopp-pinnar är de också alldeles utmärkta...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt kallt vatten och salt. Låt det bli fingervarmt.
  3. Smula ner jästen i en bunke. Häll över degvätskan och rör tills jästen har löst sig. Tillsätt osten och det mesta av mjölet.
  4. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 200°C.
  6. Knåda degen på mjölat bakbord. Dela den i 25 lika stora bitar. Rulla bitarna till avlånga pinnar. Skruva dem och lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över grovsalt.
  7. Låt jäsa i 20 minuter.
  8. Grädda gyllenbruna i ugn, 10-15 minuter. Servera som tilltugg till bl.a. rökt korv.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.