Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Valborgsgryta

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En mustig gryta som de flesta tycker om. Blir det många barn till maten så öka antalet korvar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i jämna bitar, ca 3 x 3 cm. Bryn köttbitarna, lite i taget, i lite margarin i en stekpanna. Lägg över dem i en gryta.
  2. Strö över mjöl, salt och peppar och rör om.
  3. Späd med buljong och vin. Tillsätt lagerblad, tomatpuré, pressad vitlök och skalad och klyftad gul lök. Låt allt puttra på svag värme under lock i ca 1½-2 timmar.
  4. Dela korvarna. Låt svampen rinna av. Fräs korv och svamp lite lätt i lite margarin. Rör ner det i grytan tillsammans med crème fraiche. Koka upp och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.
  5. Klipp baconet i mindre bitar. Bräck dem i torr stekpanna. Strö bacon och klippt persilja över grytan.
  6. Bjud kokt ris eller kokt (gärna pressad) potatis och en sallad till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.