Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Valentinhjärta

 
Skriv ut

Ett stort hjärta till.............!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret. Tillsätt mjölken. Häll det hela fingervarmt i bakbunken. Vispa ner jästen. Arbeta in övriga ingredienser. Håll degen så lös som möjligt. Låt jäsa cirka 30 minuter eller till dubbel storlek.
  2. Klä formen med bakplåtspapper. Fördela degen. Låt jäsa 30 minuter till. Grädda brödet i 200 graders ugnsvärme cirka 25 minuter. Låt kallna under bakduk.
  3. Dela kakan längs med och fördela krämen. Pensla hela brödet med smör och snöa över alltsammans med kokosflingor.
  4. Vaniljkräm: Sjud mjölk, potatismjöl, socker och äggula till en tjock kräm. Ställ att kallna. Rör smör och sockersorter luftigt. Tillsätt av krämen lite i taget och rör energiskt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.