Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vallmobitar

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Ett snabbgjort salladsbröd, behöver bara jäsa en gång.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i den kalla mjölken. Klicka ned smöret och tillsätt salt socker och ägget. Arbeta in mjölettill en ganska lös deg. Låt vila 5 min. Baka ut till en platta ca 20x70 cm stor . Ta lite extra mjöl. Pesla hela degen med uppvispat ägg. Viki tre delar på längden. vänd så du får skarven nedåt. Lägg på plåt, låt jäsa 20 min. med bakduk . Pensla och strö över vallmofrö. Baka i 225 grader ugn ca 10 min tills de fått fin färg.
  2. Servera till grytor, sallader och soppor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.