Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Valnötslängder

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Riktigt gott kaffebröd med lite ovanlig fyllning!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smör, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Smula jästen i en skål och lös i lite av degspadet. Häll över resten av degspadet och tillsätt socker, salt , ägg och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl. Lät jäsa övertäckt i 35 minuter. Hacka valnötterna fint och rör ihop med socker och smör. Ta upp degen och dela den i tre bitar. Kavla ut varje del till en avlång platta och bred på fyllning. Rulla ihop och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Klipp snitt i rullarna och vik flikarna växelvis åt höger och vänster. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på mandelspån. Grädda i ca 20 minuter.
  2. Ugn:225 grader
  3. Går bra att frysa

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.