Riktigt gott kaffebröd med lite ovanlig fyllning!
Instruktioner
- Smält smör, tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
Smula jästen i en skål och lös i lite av degspadet.
Häll över resten av degspadet och tillsätt socker, salt , ägg och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl. Lät jäsa övertäckt i 35 minuter.
Hacka valnötterna fint och rör ihop med socker och smör. Ta upp degen och dela den i tre bitar. Kavla ut varje del till en avlång platta och bred på fyllning.
Rulla ihop och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Klipp snitt i rullarna och vik flikarna växelvis åt höger och vänster. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och strö på mandelspån.
Grädda i ca 20 minuter.
- Ugn:225 grader
- Går bra att frysa
Publicerat den
20 juli 2008
Skriv kommentar