Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Valnötsringar

 
Skriv ut

Dessa möra och läckra kakor gör man av malda valnötter istället för hasselnötter eller mandel, vilket är vanligast. De blir helt enkelt bara mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker poröst. Arbeta in ägget och därefter de malda valnötterna, kanelen och mjölet. Låt degen vila kallt i 30 minuter.
  2. Forma degen till ringar och pensla med uppvispat ägg. Doppa den penslade ovansidan i pärlsocker. Man kan också forma degen till ca 5 cm tjocka längder som rullas i pärlsocker. Låt vila kallt i ca 30 minuter innan de skärs i skivor.
  3. Lägg ringarna eller skivorna på en smord plåt och grädda tills de fått en lätt gyllene färg i 12-14 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.