Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljkuddar

 
  • Serverar: 75 portioner
Skriv ut

Godis som är mjuk och gott, kanske lite jobbigt men väl värt det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda potatismjöl och florsocker till formen. Olja ett bakplåtspapper lätt och pudra med en del av mjölblandningen. Lägg papperet i en form som är ca 20 x 30 cm.
  2. Koka socker, glukos och 2 dl vatten i en kastrull tills temperaturen är 127 grader ca 10 minuter. Lägg under tiden gelatinpulver och 1 dl vatten i en skål, låt gelatinet smälta. Vänd försiktigt ner gelatinet, lite i taget i sockerlagen.
  3. Vispa äggvitorna fluffigt i en köksassistent med visp, tillsätt den heta sockerlagen. lite i taget under kraftig vispning på hög hastiget tills smeten är riktigt vit och seg och fluffig.
  4. Häll upp smeten i formen. pudra över resten av mjölblandningen. Låt svalna helt och täck med plastfilm.
  5. Låt stå i rumstemperatur tills nästa dag. Skär små "kuddar" med hjälp av en oljad kniv eller sax. Pudra över lite extra florsocker.
  6. Vaniljkuddarna förvaras bäst i burk med tätslutande lock
  7. Lycka till!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.