Godis som är mjuk och gott, kanske lite jobbigt men väl värt det.
Instruktioner
- Blanda potatismjöl och florsocker till formen. Olja ett bakplåtspapper lätt och pudra med en del av mjölblandningen. Lägg papperet i en form som är ca 20 x 30 cm.
- Koka socker, glukos och 2 dl vatten i en kastrull tills temperaturen är 127 grader ca 10 minuter. Lägg under tiden gelatinpulver och 1 dl vatten i en skål, låt gelatinet smälta. Vänd försiktigt ner gelatinet, lite i taget i sockerlagen.
- Vispa äggvitorna fluffigt i en köksassistent med visp, tillsätt den heta sockerlagen. lite i taget under kraftig vispning på hög hastiget tills smeten är riktigt vit och seg och fluffig.
- Häll upp smeten i formen. pudra över resten av mjölblandningen. Låt svalna helt och täck med plastfilm.
- Låt stå i rumstemperatur tills nästa dag. Skär små "kuddar" med hjälp av en oljad kniv eller sax. Pudra över lite extra florsocker.
- Vaniljkuddarna förvaras bäst i burk med tätslutande lock
- Lycka till!
Publicerat den
29 november 2011
Skriv kommentar