Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vasaloppssnurror

 
  • Serverar: 28 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Jag har ändrat receptet genom att ta bort de stora bokstäverna på varorna och lagt till kolon. Jag har även minskat radavståndet i arbetsbeskrivningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 250 grader
  2. Börja med att smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader. Häll vattnet över jästen och rör tills den har lösts upp. Rör smör och socker smidigt, gärna med en elvisp. Blanda ner smörblandningen och ägg i jästblandningen.
  3. Blanda mjöl med bakpulver och salt och häll ner i bunken. Arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa ca 40 min under bakduk.
  4. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i två delar. kavla ut varje del till en rektangel, ca 20x55 cm. Bred fyllningen på den ena degbiten och bred blåbärssylt över. Lägg den andra degrektangeln ovanpå och tryck till.
  5. Skär degplattan i ca 2cm breda remsor. Tvinna remsorna till snurror och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 30 min.
  6. Grädda bullarna mitt i ugn i ca 10 min. Låt svalna på galler.
  7. Fyllning: Riv mandelmassa och blanda med smör och socker.
  8. Garnering: Smält smöret och pensla bullarna med det. Doppa i socker. Serveras nybakade.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.