- Serverar: 28 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Jag har ändrat receptet genom att ta bort de stora bokstäverna på varorna och lagt till kolon. Jag har även minskat radavståndet i arbetsbeskrivningen.
Instruktioner
- Ugn: 250 grader
- Börja med att smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader.
Häll vattnet över jästen och rör tills den har lösts upp. Rör smör och socker smidigt, gärna med en elvisp.
Blanda ner smörblandningen och ägg i jästblandningen.
- Blanda mjöl med bakpulver och salt och häll ner i bunken. Arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa ca 40 min under bakduk.
- Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i två delar. kavla ut varje del till en rektangel, ca 20x55 cm. Bred fyllningen på den ena degbiten och bred blåbärssylt över. Lägg den andra degrektangeln ovanpå och tryck till.
- Skär degplattan i ca 2cm breda remsor. Tvinna remsorna till snurror och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 30 min.
- Grädda bullarna mitt i ugn i ca 10 min. Låt svalna på galler.
- Fyllning:
Riv mandelmassa och blanda med smör och socker.
- Garnering:
Smält smöret och pensla bullarna med det. Doppa i socker. Serveras nybakade.
Publicerat den
21 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar