Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegobouillabaisse

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Apelsin och fänkål i frodig, smakrik soppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grädda brödet enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skiva moroten och strimla sellerin fint. Fräs allt i oljan i en stekpanna några minuter tillsammans med saffran.
  3. Riv skalet av apelsinen och pressa ur saften. Häll över grönsakerna i en kastrull. Tillsätt tomater, buljong och rivet apelsinskal och pressad saft.
  4. Stöt fänkålfsfröna lite i en mortel och tillsätt dem tillsammans med cayennepeppar. Koka ca 15 minuter.
  5. Garnera soppan med hackad gräslök och servera med en klick yoghurt samt vitlöksbaguette.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.