Läcker och kladdig kaka med körsbär och fudgeglasyr.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör och socker fluffigt i en stor bunke. Tillsätt äggen, ett i taget medan du låter elvispen jobba ordentligt. När äggvispet är fluffigt rör du ner filmjölken.
- Blanda kakao och karamellfärg i en skål. Sikta vetemjöl, vaniljsocker och salt i en annan skål. Blanda bikarbonat med äppelcidervinäger i ytterligare en skål.
- Blanda ingredienserna från skålarna i den stora skålen med smörvispet och rör ihop allt till en fin smet.
Vänd i körsbärssylten så att den marmorerar smeten.
- Bred ut smeten i en smord och bröad springform ca 22 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i 50 minuter. Låt svalna.
- Värm alla ingredienser utom chokladen i en kastrull till glasyren. Ta kastrullen från plattan när det börjar småbubbla. Vispa ner chokladknapparna. rör ordentligt så att allt blir helt blandat. Låt glasyren svalna en smula, så tjocknar den lite innan den breds över kakan.
- Dekorera kakan med körsbär och servera lätt vispad grädde till.
Publicerat den
24 oktober 2013
Skriv kommentar