Gelatinblad är superenkelt att använda, så var inte rädd för att göra de här krämiga och samtidigt friskt syrliga puddingarna, som smälter i munnen.
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen till gelén i 1 dl kallt vatten cirka 5 minuter. Koka upp vattnet. Ta kastrullen från värmen. Ta upp och låt gelatinbladen smälta däri. Rör ner saften.
- Häll blandningen i bottnen på små glas eller formar. Repa vinbären från stjälkarna och fördela bären i formarna. Ställ in i kylen och låt stelna ca 2 timmar.
- Lägg gelatinbladen till pannacottan i kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp grädden. Ta kastrullen från värmen. Ta upp och låt gelatinbladen smälta däri. Vispa ner matyoghurt och vaniljsocker.
- Fördela yoghurtsmeten försiktigt ovanpå gelén i formarna. Låt stelna i kylen ca tre timmar.
- Lossa puddingarna ur formarna genom att doppa dem i hett vatten cirka en minut. Vänd upp dem på ett fat. Garnera med röda vinbär.
Publicerat den
7 september 2008
Skriv kommentar