Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinbärspudding

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Gelatinblad är superenkelt att använda, så var inte rädd för att göra de här krämiga och samtidigt friskt syrliga puddingarna, som smälter i munnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen till gelén i 1 dl kallt vatten cirka 5 minuter. Koka upp vattnet. Ta kastrullen från värmen. Ta upp och låt gelatinbladen smälta däri. Rör ner saften.
  2. Häll blandningen i bottnen på små glas eller formar. Repa vinbären från stjälkarna och fördela bären i formarna. Ställ in i kylen och låt stelna ca 2 timmar.
  3. Lägg gelatinbladen till pannacottan i kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp grädden. Ta kastrullen från värmen. Ta upp och låt gelatinbladen smälta däri. Vispa ner matyoghurt och vaniljsocker.
  4. Fördela yoghurtsmeten försiktigt ovanpå gelén i formarna. Låt stelna i kylen ca tre timmar.
  5. Lossa puddingarna ur formarna genom att doppa dem i hett vatten cirka en minut. Vänd upp dem på ett fat. Garnera med röda vinbär.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.