Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vindruvskräm

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Det går snabbt att göra. Jag använder givetvis egna vindruvor från växthuset. Krämen blev supergod. Jag har letat på nätet efter denna kräm men det verkar inte finnas något recept. Denna kräm får heta Leon Vindruvskräm, (Le i Leif on i Fransson

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa vindruvorna och skölj dem i kallt vatten lägg dem sedan i en matberedningsmaskin med knivarna isatta. Häll i lite av vattnet och kör dem så att vindruvorna är sönderdelade. Häll sedan över i ett annat kärl, sakta så att de flesta kärnorna frånskills.
  2. Koka upp vatten och socker. Lägg i vindruvsblandningen och kanel. Koka under lock på svag värme 10-15 min. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Tag kastrullen från värmen. Häll i redningen i en fin stråle, rör undet tiden. Krämen skall sedan bara koka upp. Häll upp krämen i en skål och strö över lite socker så att det inte blir skinn på ytan. Servera krämen avsvalnad eller kall med mjölk.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.