Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinkandel

 
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

fick denna drink hemma hos mormor och morfar ett mycket gamalt recept som serverades med hembakade småbröd långt innan det blev på modet att värma glögg

Ingredienser

Instruktioner

häll äggulorna och äggvitan i en gryta sätt den över svag värme och vispa kraftigt tillsätt vin vatten citronskal och socker vispa tills blandningen nästan når kokpunkten den får dock inte koka tag grytan från värmen sila bort citronskalet servera drycken genast servera småkakor till och varför inte pepparkakor kan drickas året om lycka till !

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.