Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vintoddypäron

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Kryddiga päron och saffransvanilj blir en ljuvlig kombination.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten, vin, socker, kanelstång och pomeransskal i en kastrull. Låt koka några minuter.
  2. Skala först 4 päron, låt skaften sitta kvar. (Dela dem ev i halvor och ta bort kärnhusen.) Lägg ner dem i lagen. Koka päronen nätt och jämt mjuka och ta upp dem i en skål. Skala och koka resterande. Häll lagen över päronen, låt kallna.
  3. Vispa vaniljsåsen och smaksätt med saffran. Servera päronen med såsen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.