Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vishamnsbröd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett bröd med lite tugg i. Brödet går lätt och fort att baka och är gott att rosta. Birgitta brukar skiva brödet och frysa in det. På så vis finns färskt bröd att rosta varje morgon. Eftersom brödet får jäsa riktigt länge blir det extra smakrikt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vetekross och en tredjedel av vattnet och låt sjuda i 10 minuter.
  2. Häll i degbunken och slå på resten av vattnet kallt. Låt kallna.
  3. Smula jästen och rör ut den i lite av degvätskan. Blanda sedan ner det i degvätskan. Häll i olja, salt och nästan allt mjöl, spara 1-2 dl till utbakning. Arbeta degen väl.
  4. Ta upp degen och dela den i delar. Forma dem till avlånga limpor. Lägg dem i lättsmorda eller bakplåtspappersklädda avlånga 2 liters formar. Ställ formarna att jäsa under bakduk i kylen över natten.
  5. Sätt ugnen på 200°. Ta formarna direkt från kylen och grädda dem i nedre delen av ugnen, två åt gången i 45 min. Låt de andra stå kvar i kylen under tiden. Ta ut bröden ur formarna och låt dem svalna på brödgaller.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.