Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitaminkaka

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Använd höstens fina saftiga morötter i den här goda kakan, som kryllar av A-vitaminer till på köpet

Ingredienser

Instruktioner

Skala och riv morötterna fint på rivjärn. Mal nötterna och blanda dem med strösockret och morötterna. Vispa vitorna styvt och vänd ned dem i morotsblandningen. Grädda kakan i en väl smord och bröad 1,5 liters form. Ugnstemperatur 160 grader ca 45 minuter. På grund av att kakan är tung och saftig höjer den sig inte så mycket under gräddningen. Sikta lite florsocker över vid servering

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.