Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitchokladtryffelkaka

(1 kommentar)  
Skriv ut

Ska testa!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund form (24 cm dia.) med löstagbar kant rikligt med smör, lägg åt sidan.
  2. Vispa ägg och socker riktigt poröst, vispen ska lämna spår efter sig. Skeda ner mjölet och sedan chokladen. Häll smeten i formen och grädda i ca 20 minuter, tills tandpetaren som du sticker i mitten kommer ut torr.
  3. Låt svalna, ta sedan kakan ur formen och låt svalna helt. Lägg sedan tillbax kakan i formen.
  4. Tryffel: Koka upp grädden (rör om och var försiktig så den inte bränns), låt svalna något.
  5. Tillsätt den vita chokladen och rör tills den smält och blandats med grädden. Tag från plattan och rör tills smeten svalnat nästan helt.
  6. Vispa i mascarponen för hand. Häll blandningen över kakan och låt stå i kylen i 2 timmar. Skär längst kanterna med en varm kniv (blöt med varmt vatten) så lossnar kakan lättare. Servera med färsk ananas!
  7. Tips! När min kaka vart i kylen i 2 timmar kändes den alldeles för lös, så jag stoppade in den i frysen i 1 timma och då hade den blivit mycket fastare, så då stoppade jag in den i kylen tills det var dags för fika. Denna kaka blir inte superfast utan den är krämig och mjuk, men håller ändå sin plats.

Kommentarer (1)

  • InHeaven 6 maj 2009

    åh men guuud så god den ser ut

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.