Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlöksknutar

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Så goda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken till 37°. Smula jästen i en liten skål, häll i ca 1/4 av mjölken och rör ut jästen. Blanda i resten av mjölken. Mät upp mjölet och häll i en stor degbunke. Blanda i salt, socker, persilja och vitlök. Blanda i degspadet, olja och ägg. Arbeta väl. Degen blir först kladdig, men klappa sedan in lite mjöl på ytan och låt jäsa övertäckt i bunken ca 1 timme.
  2. Arbeta degen på bakbordet. Dela den i bitar och rulla ut till längder på ca 10-15 cm. Slå en knut på varje längd. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper, täck över och låt jäsa ca 30 minuter.
  3. Pensla knutarna med ägg och strö över grovt salt.
  4. Grädda i 200° ugnsvärme, i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.