Så goda.
Instruktioner
- Värm mjölken till 37°. Smula jästen i en liten skål, häll i ca 1/4 av mjölken och rör ut jästen. Blanda i resten av mjölken. Mät upp mjölet och häll i en stor degbunke. Blanda i salt, socker, persilja och vitlök. Blanda i degspadet, olja och ägg. Arbeta väl. Degen blir först kladdig, men klappa sedan in lite mjöl på ytan och låt jäsa övertäckt i bunken ca 1 timme.
- Arbeta degen på bakbordet. Dela den i bitar och rulla ut till
längder på ca 10-15 cm. Slå en knut på varje längd. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper, täck över och låt jäsa ca 30 minuter.
- Pensla knutarna med ägg och strö över grovt salt.
- Grädda i 200° ugnsvärme, i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Publicerat den
4 juni 2008
Skriv kommentar