Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlökstårta

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Passar perfekt till grillat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min.
  3. Vispa ihop färskost, ägg och crème fraiche till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i ytterligare 25-30 min. Låt kakan svalna minst 15 min.
  4. Blanda ihop färskost, ägg och spenat. Bred ut det på kakan och grädda i ytterligare ca 20 min. Låt kakan kallna ordentligt i kylskåpet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.