Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vörtknorrar

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Ett hembakat, saftigt vörtbröd kan julbordet och skinkan inte klara sig utan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm portern och vattnet till 37°. Häll upp vätskan i en degblandare och lägg i jäst, sirap, vört, smör, salt och russin.
  2. Arbeta in rågmjölet och vetemjölet, spara lite till utbakningen. Låt degen jäsa ca 30 min under en bakduk.
  3. Dela degen ca 30 bitar. Rulla bitarna till runda bollar och forma kanterna spetsiga. Lägg bitarna på bakpappersklädda plåtar och låt dem jäsa övertäckta ca 30 min.
  4. Sätt ugnen på 225°. Skåra bröden med en vass kniv. Grädda mitt i ugnen 122-15 min.
  5. Låt dem kallna på galler under bakduk.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.