- Serverar: 12 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Nytt och fräscht som smårätt eller på buffén.
Instruktioner
- Mixa kexen i matberedaren med det smälta smöret. Tryck ut blandningen i en springform. Ställ kallt.
Lägg gelantinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa samman ost och creme fraiche till en slät smet. Smaksätt med wasabi och salt. Värm lite av smeten med gelantinet. Rör ned i resten av smeten.
Häll smeten i formen och släta ut ytan. Ställ i kyl 2 timmar tills cheesecaken stelnat. Gör den gärna dagen innan och låt stå över natten.
Skär kakan i små mumsbitar garnera med rom och en dillvippa.
- Tips! när du skär mumsbitarna doppa kniven i varmt vatten så går det lättare.
Publicerat den
6 december 2007
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här låter gott! Lagt till i min kokbok.