Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wasabicheesecake

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Nytt och fräscht som smårätt eller på buffén.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa kexen i matberedaren med det smälta smöret. Tryck ut blandningen i en springform. Ställ kallt. Lägg gelantinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa samman ost och creme fraiche till en slät smet. Smaksätt med wasabi och salt. Värm lite av smeten med gelantinet. Rör ned i resten av smeten. Häll smeten i formen och släta ut ytan. Ställ i kyl 2 timmar tills cheesecaken stelnat. Gör den gärna dagen innan och låt stå över natten. Skär kakan i små mumsbitar garnera med rom och en dillvippa.
  2. Tips! när du skär mumsbitarna doppa kniven i varmt vatten så går det lättare.

Kommentarer (1)

  • Madden 20 september 2008

    Det här låter gott! Lagt till i min kokbok.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.