Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wettha See Byan

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Lättlagad rätt som har en ljuvlig smak. Tamarindjuicen kan bytas ut mot 1,5 msk färskpressad citron och 2 msk vatten. På svenska heter det fläskcurry med lök och citrongräs.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg lök, vitlök, ingefära och räkpasta i en kryddkvarn eller matberedare och mal eller mixa till en jämn pasta.
  2. Skär köttet i 3 cm tärningar och lägg det i en skål, strö över salt, chilipulver och gurkmeja och rör om. Lägg i den malda lökblandningen och blanda väl. Blanda ner den vegetabiliska oljan och sesamoljan.
  3. Ta de nedre 10 cm av citrongräset och krossa och skär i 3 delar. Lägg fläskköttet i en stor kastrull, helst med teflonbeläggning. Tillsätt tamaridjuice, fisksås och citrongräs. Blanda väl.
  4. Lägg på locket och låt sjuda på mycket låg värme. Rör om då och då tills fläskköttet är mört och vätskan har kokat bort, ca 1 timme. Garnera med koriander innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.