- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Lättlagad rätt som har en ljuvlig smak.
Tamarindjuicen kan bytas ut mot 1,5 msk färskpressad citron och 2 msk vatten.
På svenska heter det fläskcurry med lök och citrongräs.
Instruktioner
- Lägg lök, vitlök, ingefära och räkpasta i en kryddkvarn eller matberedare och mal eller mixa till en jämn pasta.
- Skär köttet i 3 cm tärningar och lägg det i en skål, strö över salt, chilipulver och gurkmeja och rör om.
Lägg i den malda lökblandningen och blanda väl.
Blanda ner den vegetabiliska oljan och sesamoljan.
- Ta de nedre 10 cm av citrongräset och krossa och skär i 3 delar.
Lägg fläskköttet i en stor kastrull, helst med teflonbeläggning.
Tillsätt tamaridjuice, fisksås och citrongräs.
Blanda väl.
- Lägg på locket och låt sjuda på mycket låg värme.
Rör om då och då tills fläskköttet är mört och vätskan har kokat bort, ca 1 timme.
Garnera med koriander innan servering.
Publicerat den
21 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar