Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wienersnäckor

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Glutenfritt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gräddning: 250 ° 8-10 minuter, i mitten av ugnen
  2. Lös upp jästen i den kalla mjölken. Tillsätt socker, ägg och matfett klickvis.
  3. Blanda sist ner mjölet och arbeta samman till en smidig deg. Låt degen vila medan fyllningen görs i ordning.
  4. Blanda samman margarin, florsocker och vanillinsocker. Gör vaniljkrämen enligt recept på paketet.
  5. Tag upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Degen ska vara lite kladdig. Med lite mjöl på händerna är det lätt att hantera degen. Kavla ut degen rektangulär och bred ut fyllningen i ett jämt lager. Rulla samman till en längd som skärs upp till snäckor.
  6. Lägg snäckorna i bakformar och ställ dem att jäsa till knappt dubbel storlek, ca. 50 minuter.
  7. Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg och tryck försiktigt ner en klick vaniljkräm eller äppelmos i varje bulle med hjälp av en tesked.
  8. Grädda bullarna mitt i ugnen ca. 8-10 minuter. Sikta florsocker över dem då de ska serveras.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.