Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Yoghurtbavaroise

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bavaroise betyder ursprungligen "kräm från Bayern", som oftast serveras stelnad till en pudding. Det här är en underbart frisk variant med yoghurt. Testa olika smaksättningar, som koncentrerad tropisk juice eller passionsfrukt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör citronkrämen: Tvätta citronerna noggrant och torka av dem. Riv skalen, pressa ur saften och sila bort kärnorna. Värm upp allt i en kastrull med sockret.
  2. Vispa ihop gulorna för hand och blanda ner citronsaften. Häll tillbaka allt i kastrullen tillsammans med smöret. Låt smöret smälta och sjud till en tjock kräm. Sila krämen och häll upp den i 4 låga glas. Ställ kallt för att svalna.
  3. Gör yoghurtbavaroisen: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa ihop äggulorna och sockret. Skär vaniljstången på längden med en vass kniv och skrapa ur fröna.
  4. Värm försiktigt upp (men koka inte) matlagningsyoghurten med vaniljfröna. Häll den varma yoghurten över äggulevispet och häll därefter tillbaka allt i kastrullen. Låt sjuda ett litet tag utan att koka.
  5. Sila sedan krämen och krama ur gelatinbladen. Lägg i gelatinet i krämen och låt allt kallna i isbad under omrörning.
  6. Vispa under tiden grädden och vänd ner den i den kalla yoghurten. Fyll upp i portionsglasen ovanpå citronkrämen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.