Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Yogibröd

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Prövade detta bröd i går och det är så otroligt gott! Bovete och hirs ger en spännande nötig smak. Glutenfritt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen och rör ut med honung och ljummet vatten. Tillsätt hirs- eller boveteflingor. Låt stå ca en timme i rumstemperatur i plastad bunke.
  2. Lägg allt i en degblandare och tillsätt övriga ingredienser (mosa sötpotatisen innan). Kör ca tio minuter på meddelhastighet.
  3. Sätt ugnen på 100 grader.
  4. Fördela smeten i två smorda brödformar à 1½ liter. Grädda bröden i ugnen 50 minuter. Pensla bröden med olja och strö över sesamfrön. Höj därefter temperaturen till 175 grader och grädda ytterligare 40 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.